Utvecklingsprojekt


PACKAT OCH KLART, SKRÄDDARSYDDA PAKETRESOR VINTERN 2017!

Under hösten kommer ett begränsat antal skräddarsydda paketresor till vildmarken att släppas, då är det först till kvarn som gäller! vill du redan nu anmäla ditt intresse så skicka ett mail till info (at) laplandexplorer.se för mera information. paketen presenteras löpande!
Njut av den härliga sommaren, och se fram emot Vinter, snö, kyla, mörker, stjärnklara nätter och spelande norrsken ? Anders, ägare och initiativtagare till konceptet Lapland Explorer AB

 

HUGGARKOJA/ UTFLYKTSMÅL Vi projekterar i dagsläget för en gammaldags huggarkoja, som den var för inte allt för länge sedan! Mål och syfte med projektet är att visa en del av det kulturarv vi har bara några generationer bakåt i leden. Platsen kommer naturligtvis även vara en del i Lapland Explorers nav i vårt arbete att fånga turismen och utveckla besöksnäringen. När timmerhuggarna drog till skogs på hösten så var det första jobbet att skapa vinterns bostad. Virke fälldes på plats och det timrades upp en timmerkoja som skulle stå pall för både kyla och tung snö. Sovplatser skapades för relativt många arbetare och en central eldstad uppfördes för matlagning, varmhållning och möjlighet att torka kläderna inför nästa tunga arbetsdag. Mer information kommer!